Защо обличам децата еднакво, когато пътуваме

август 7, 2022

Определено гледката на братчета и сестрички в еднакви тоалети е нещо много приятно. Освен, че е много сладко играе и важен фактор при безопасността на децата в определени ситуации.

Еднаквите тоалети на децата не са приоритет, но ВИНАГИ имам по един чифт тениски и блузи, които да са еднакви и в ярки цветове. Това е и основно правило, когато пътуваме с децата или ще ходим на място с много хора или пък на разходка в гората.

Защо го правя и какви са ползите за безопасността?

Първо и очевидно децата се забелязват по-лесно сред тълпа или залесена местност, когато носят ярки цветове. Освен това, е много по-лесно и за родителят да търси една тениска/един цвят, от колкото да се оглеждате за два различни цвята едновременно.

В случай, че децата се загубят родителят много по-точно и ясно може да опише как са облечени децата, както и хората, които ще са включени в търсенето ще запомнят описанието и ще се справят със задачата много по-ефективно.

Когато едно от двете деца се е загубило пък, може директно да покажете тениската на брата/сестрата.

Ползите, разбира се, и когато сте с едно дете са подобни.

Същото е валидно не само за ваканциите, разходките, но и за ежедневието, особено през зимния период, когато и сутрин и рано вечер е тъмно. В тези ситуации, децата винаги трябва да носят отново ярки и светли якета, най-добре с добавени светлоотразителни елементи. Червени, жълти, оранжеви, електрикови цветове. Шансът шофьор или колоездач да забележи вашето пресичащо дете се умножова значително, когато са облечени в ярък цвят.

И както споменахме като бонус е фактът, че са изключително сладки братята и сестрите носещи една и съща блуза.

Препоръчваме и на вас, винаги да имате по един чифт ярки, еднакви блузи, както и якета в ярки цветове. Загубването на дете е един от най-големите кошмари на всеки родител, а нещо толкова малко, може да направи огромна разлика в подобна ситуация. 

Пожелаваме ви усмихнати почивки и красиви споделени, безопасни, мигове заедно.